Home За Дома Блиндираните врати – съчетание от сигурност и стил

Блиндираните врати – съчетание от сигурност и стил

1033
0

При извършването на ремонт в жилището почти винаги се налага да направим възможно най-добрия избор на входна врата. Разбира се, на първо място тя трябва да гарантира безопасността на дома ни, но външният й вид също е от значение. Нашето решение трябва да бъде компромисен вариант между двете, като другите функции на вратата и цената й също са от значение.

Как защитава блиндираната врата?

В сравнение с всички останали врати – дървени, метални, алуминиеви и др., блиндираните врати са по-скъпи, но в момента са най-сигурният и надежден начин за защита от взлом и кражба. Най-често се поставят в банки, производствени предприятия, входове на блокове и апартаменти.

Блиндираните врати са резултат от дългогодишни опити и проучвания. Всяка една врата се подлага на множество тестове за пряк удар и теглово натоварване, преди да се пусне в серийно производство.

Максималната защита, която осигуряват блиндираните врати, се дължи на:

– Особености на комплектацията

Металната конструкция се състои от каса и бронирани стоманени платна и листове. Между листовете за пълнеж се поставя минерална вата. Така се постига и добра шумоизолация.

– Поставяне на специални ключалки

Вътрешната част на платното е снабдена със съчетание от ключалки – поне 2, независими една от друга с точково и цилиндрово заключване. Различните видове заключващи механизми с кодове, магнити, електронно заключване и др. осигуряват още една степен на висока защита. Винаги съществува възможност да се изработи и модел по поръчка по отношение на типовете заключване, които могат да достигнат дори до 8.

– Наличие на бронирани патрони и пасивни шипове от страната на пантите, най-малко 2 на всяка панта.

– Вътрешно резе – винтово, а не плъзгащо

– Опции за инсталиране на алармени системи

– Правилен монтаж, извършен от специалисти

Качествените блиндирани врати са устойчиви на удар и натиск, но и на външни въздействия. Това удължава значително живота им, като средният период на експлоатация е над 50 г.

По-високата цена заради скъпите суровини и модерния технологичен процес на производство си заслужава заради високото ниво на сигурност. Да не забравяме също, че производителите на съвременни блиндирани врати са се погрижили и за техния  привлекателен външен вид, който следва модерните тенденции.

Възможно ли е стабилната блиндирана врата да има и стилна визия?

Всяка блиндирана врата не само трябва да гарантира пълноценна защита, но и да привлича вниманието със своя стил и дизайн. Днес на пазара се предлагат стотици модели за входни, а и за вътрешни, блиндирани врати, които съчетават приятния външен вид и ефективната защита.

Цветът на вратата е от основно значение за цялостното впечатление от дома. Добре е да бъде в контрастен нюанс с цвета на пода и стените, а за впечатляващ вид може да се избере по-ярък цвят. Стилните входни врати обикновено трябва да се различават цветово от останалата част на сградата, като в такъв случай можем да изберем бургундско червено, бордо, ръжда и др.

Производителите предлагат и пълна гама от декорации, както и прецизен дизайн, определящ визията на определен стил. Винаги можем да изберем материала на облицоване и покритието сред хилядите варианти така, че вратата да не бъде само една обикновена „бариера”, а да излъчва стилна красота и усещане за сигурност.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here