Home Мебели Гардеробите, функция и същевременно уют

Гардеробите, функция и същевременно уют

1202
0

Безспорно едни от мебелите, които присъстват във всеки дом са гардеробите.Те имат важната функция да събират дрехи и други вещи, за да може къщата ни да изглежда по-подредена и уютна.

  Ако не изпълняват роля на преграда, те най-често са разположени на стена.Освен че трябва да са функционални, те трябва да бъдат и красиви.Могат да са с една, две или повече врати, външни чекмеджета, надстройка и т.н. Цветовете също са от значение.

  За по-малките помещения, а също и от функционална гледна точка, гардеробите често се правят с плъзгащи врати. Те са изключително удобни.Кант дръжките са разнообразни като профили. Придават на гардероба съвсем различен изглед от масовите, изработвани досега.Ако върху една или върху всичките врати се постави огледало, то още повече ще допринесе за подобряване визията на гардероба.

  Гардеробът може да играе роля и на преградна стена.В този случай обикновено е с две лица, тъй като е видим и от едната и от другата страна.

  В малките помещения нерядко се поставят ъглови гардероби, защото използваемото място вътре в тях е доста просторно. Така гардеробът не заема много място, изглежда малък, но всъщност вътре е много обемен.

  Едно от най-важните условия за всеки един гардероб е вътрешното му разпределение.То трябва да е така съобразено, че да отговаря на нуждите на притежателя му. Рафтовете и разстоянията между тях се проектират според обема на чакащите да бъдат поставени вътре дрехи и предмети.

  В заключение трябва да се каже, че ако един гардероб бъде предварително премислен, той може да стане много практичен, удобен и да изглежда наистина добре.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here