Home Спалня Спално бельо за новородено

Спално бельо за новородено

1406
0

Може да не изглежда така, но новородените спят по много часове, а по време на ранното им развитие е важно да се гарантира, че ще имат пълноценен и спокоен сън.

Ако в дома ви отглеждате бебе е добре да му осигурите естетична, здравословна и хигиенична среда за сън. Добре е да инвестирате в качествени комплекти бебешко спално бельо от водещи производители, съставени от естествени материи.

Леките памучни материи често са предпочитан избор, когато говорим за подбор на подходящи чаршафи за бебе. Това е така, защото плата е дишащ, а спалното бельо от 100% памук е хипоалергично, за да не предизвиква раздразнения.

От друга страна много добър бюджетен вариант са полиестерните чаршафи. За разлика от памука, полиестерната материя не се мачка толкова, но може да не е подходяща при по-висока температура в стаята.

Защитните калъфи и водоустойчивите чаршафи са перфектен избор по редица причини. Качествените водоустойчиви спални комплекти предлагат същата дишаемост на материята, както при памука.

Независимо какви бебешки чаршафи ще изберете, бъдете убедени, че ги поставяте на леглото както трябва. Необходимо е вашето дете да се чувства не само комфортно и удобно, но и да бъде защитено.

Едно от основните предизвикателства пред младите родители е да как да заглушат ярката светлина.

Интересна и привлекателна опция е да добавите балдахин от прозрачни тъкани върху специална шарнирна опора, прикрепена към таблата на леглото. Така можете също така да украсите детската стая по уникален и красив начин.

Детската люлка с балдахин има няколко предимства:

  • Тъканта ще предпази бебето от възможни насекоми (комари, мухи и др.). Съществуват много различни материи, от които да изберете, за да направите персонализиран и красив балдахин над детското легло;
  • Ще ограничи яркостта на слънчевата светлина през деня, което ще спомогне за по-спокоен сън;
  • Върху тъканта на балдахина се натрупва прах и тя служи като бариера, да не достига до леглото на детето;
  • Голямото пространство плаши бебето. В уютната си къщичка новороденото се адаптира към външния свят постепенно и спокойно;
  • Конструкцията с балдахин помага на детето да свикне с правилния режим за бодърстване и сън. Затворените завеси му дават сигнал, че е време за сън;
  • В апартаменти с една спалня детето има усещане за собствено пространство. Така то получава възможност да свиква да бъде само;
  • Помага за разработването на диета за бебето.

Сенникът на люлката трябва да бъде в спокойни нюанси. Твърде ярките и контрастни цветове, както и пъстрите мотиви ще разсейват детето и ще му пречат да заспи.

В магазините се продават три вида:

  • Декоративни конструкции с четири колони, които служат за красота.
  • С хоризонтална греда в средата на леглото – най-практичният вариант.
  • Ако люлката е близо до прозореца, най-добре е да използвате плътна завеса за балдахина, за да предотвратите светлина и течение.

Източник: spalno-belyo.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here