Home Мебели Защо мебелите втора употреба могат да бъдат толкова ценни

Защо мебелите втора употреба могат да бъдат толкова ценни

1852
0
мебели

В динамичния ни и натоварен съвременен живот, като че ли вещите и мебелите ни някак си живеят много по-кратко и обикновено често биват заменяни с по-нови и интересни модели. Този факт обаче съвсем не означава, че мебелите втора употреба трябва да се озоват на градското бунище. Дори напротив, екзотичните мебели могат да създадат един неповторим дух във вашия дом или градина и не трябва с лека ръка да ги пренебрегваме като вариант. Още повече, че невинаги финансовите средства са достатъчни, за да направим желания ремонт и след това да закупим изцяло нова колекция мебели.

Не се обезсърчавайте, варианти има и то не един и два, и те се крият в екзотичните мебели втора употреба, които могат да живеят втори живот в дома ви, придавайки му един различен дух – било малко носталгичен, било леко екстравагантен и странно удобен, на фона на някои от скъпите предложения в лъскавите витрини на магазините.

Ако имате богато въображение и си падате по експериментите, с лека ръка можете да се впуснете в издирването на подходящите мебели втора употреба, след като предварително сте изградили визията за дома във въображението си. Вече знаете точно какъв диван или маса искате, колко голям трябва да е гардеробът ви и точно къде ще поставите етажерката, която ви е нужна, остава само да ги намерите в обявите или специализираните магазини за мебели втора употреба, където ще се изненадате колко екзотични предложения всъщност очакват своя нов собственик.

Ако сте сръчен домашен майстор, можете да намерите интересни предложения на изкушаваща цена сред обявите и да ги реновирате собственоръчно, придавайки им нов блясък и изваждайки всички техни привлекателни черти на показ. Така стария скрин на нечия баба може да заживее своя втори живот във вашата спалня, непосредствено да огромния четирикрилен гардероб, открит на разпродажба или стилната тоалетна масичка, която ви грабна от пръв поглед на снимките. За почитателите на ретро стиловете, обявите за мебели втора употреба крият цяло богатство, а часовете прекарани в избиране, а после и реновиране, могат да се превърнат в релаксиращо хоби и доказателство за уменията ви на майстор.

Влагайки душата си в мебелите втора употреба, вие не само ги ремонтирате и реновирате, но и оставяте късче от себе си, което ги одухотворява и прави подходящи за дома ви. Ако пък нямате доверие на собствените си умения като майстор или все още се притеснявате да опитате, можете да намерите екзотични мебели втора употреба и в специализираните магазини, където те вече са реновирани и с нетърпение очакват новия си собственик, който ще ги заведе у дома.

Всъщност мебелите втора употреба крият и известо очарование, защото не рядко разказват за една отминала епоха, за хората, които са ги използвали и за дома, в който са били. Те са с различен дизайн, стил и с различен характер, изработени от висококачествени материали, издържали теста на времето, за да достигнат до вас и вашия дом, в който ще донесат частица от духа на миналото.

И като казахме качествени материали, имаме предвид екзотичното сандалово или тиково дърво, търпеливо обработено на ръка от стар, неизвестен майстор и очакващо да озари дома ви със своята нежна топлина и уют. Разбира се, можете да намерите и доста по-модерни и изчистени мебели втора употреба, ако не сте почитател на ретро стиловете, тъй като както казахме в началото, днес вещите ни сякаш много по-бързо изживяват жизнения си цикъл, заменени от своите по-нови и практични наследници.

Това съвсем не означава, че те не могат да зарадват новите си собственици, пасвайки идеално на дома и нуждите им, при това и на съвсем разумна цена, която често се оказва един от наистина основните фактори при избора на мебели втора употреба. С тези мебели можем да бъдем едновременно креативни и практични, без да нарушаваме бюджета си.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here