Home Мебели Колко важен е сполучливият избор на мебели за баня

Колко важен е сполучливият избор на мебели за баня

898
0

Помещението за къпане във всеки дом е място, в което сутрин се зареждаме с енергия, а вечер се отпускаме след изморителния ден. Банята е едно изчистено откъм интериор пространство, но специфично поради наличието на влага и честото мокрене на пода и стените. Ето защо за да усвоим пълноценно това помещение, са необходими добре подбрани мебели. Поради голямото разнообразие на пазара това невинаги се оказва лека задача.

Какви мебели задължително трябва да имаме в банята?

– Шкафчета.

Най-често са позиционирани под и над мивките. На рафтовете поставяме необходимата ни козметика, а ако има чекмеджета, те също са идеално място за съхранение на вещи.

– Колони.

В последно време все повече се налага тенденцията за използване на колони за баня, които могат да с кош за пране, с рафтове или с чекмеджета.

– Огледала.

Те отдавна не са просто необходимост, а и моден аксесоар с много иновативни функции като touch screen, часовник, термометър, система против замъгляване и др.

Какво трябва да направим, преди да изберем мебелите за баня?

Има няколко основни неща, които трябва да имаме предвид, преди да обзаведем с мебели банята си:

– да знаем точните размери на наличното свободно пространство;

– да помислим за стила и цветовата гама на мебелите;

– да си изясним предварително специфични понятия, използвани в мебелния бранш, като: мебели от МДФ, мебели от масив, мебели от ПВЦ. По-подробни обяснения за тях можем да намерим в сайтовете на производителите и доставчиците на мебели за баня.

Как да направим своя правилен избор?

Ако вече сме решили какъв да бъде стилът на нашата баня – традиционен или модерен – време е смело да пристъпим към конкретен избор на мебели.

1. Имаме възможност да изберем между шкафчета за висок монтаж и свободно стоящи. Някои техни характеристики могат да ни ориентират в избора:

– шкафчета за висок монтаж;

Те са подходящи, ако искаме да създадем усещане за повече свободно пространство. Изискват повече технически умения за инсталирането им, но почистването и поддръжката на подовото пространство под тях е по-лесно.

– свободно стоящи шкафчета.

Придаващи тежест и усещане за класа на помещението, те се поставят лесно и са подходящи за по-големи санитарни възли.

2.Цветовете на мебелите могат да са най-разнообразни и изборът ни зависи от това каква атмосфера искаме да създадем:

– Белият цвят е традиционен, придава свежест и може да го съчетаем с други цветове.

– Неутрални тонове като кремаво, бежово и слонова кост носят усещане за топлина.

– Пастелните тонове могат да допринесат за желан контраст.

– Черният цвят също може да бъде опция, а защо да не използваме и черно-бяла комбинация.

– Сивият цвят е популярен и се съчетава добре с жълто и с розово.

3.Изборът от текстури и финишни покрития също е голям, вкл. и гланц, мат и дървесна шарка.

4.Ако банята ни е малка, подходящи са мебелите с тесни и издължени във височина форми и линии, мебели за стенен монтаж и ъглови шкафчета. Качествени мебели за баня може да намерите на Formabania.bg, където има огромен избор.

5. Да не забравяме и огледалото. Изборът на огледала включва: обикновено огледало с дървена рамка, огледало с LED осветление и озарители, горен шкаф с огледала и т.нар безкрайни огледала.

Независимо каква по размери е нашата баня, ако направим добре информиран и практичен избор на мебели, тя ще бъде не само стилна, но и функционална.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here