Home Кухня Малката кухня

Малката кухня

993
0

С всяка изминала година изискванията към дизайна, както на кухните, така и в цялостното обзавеждане се вдигат неимоверно много.

       Освен към визията,изискванията са насочени към многофункционалността, устойчивостта на материалите и безпроблемната поддръжка.В същото време кухнята трябва да бъде обзаведена така, че тя да бъде уютна и приветлива.

     Металът, стъклото и иноксът присъстват все повече в съвременния дом. Една кухня може да бъде  интересна и удобна, независимо от рзмера на помещението, в което е обособена.

Притиснати от ограничените пространства на съвременното строителство, се взима едно  не лошо решение като кухните се изнасят на балкон, обединяват се в едно помещение с трапезарията, затварят се в ниши или  се правят  под ъгъл.

Тук е моментът да споменем, че така конструирани кухните не могат да бъдат закупени просто от някой магазин като готови модули. Те трябва да бъдат конструирани специално и обмислени до последния детайл,за да може да бъде използвано и най-малкото и невзрачно пространство в помещението. С други думи този тип кухня се изработва строго индивидуално за всеки клиент. Решенията в малките престранства се взима с оглед на по високи, отколкото широки шкафове или нерядко се практикува поставянето на шкафовете на две нива.

За да се отдели кухнята от трапезарията, обикновено се изгражда бар,под който се вграждт шкафове, за да може те да не липсват в малката кухня. Лицето на бара, което гледа към трапезарията може да бъде с втрина или друг ефект. По този начин се променя целият фасон към добро и кухнята изглежда завършена.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here